“Ik ben zo bang dat ik de weg daar kwijt raak! En wie moet ik dan om hulp vragen? Ik ken daar nog niemand!” Een van de meest genoemde antwoorden op de vraag: ‘Wat lijkt je spannend aan de middelbare school?’  

Om leerlingen met een gerust hart de overstap te laten maken naar het voortgezet onderwijs, organiseert School's cool een middag waarop deze en nog veel meer vragen worden behandeld. Het doel? Iedereen kan na deze middag antwoord geven op de vraag: ‘Hoe overleef ik de brugklas?’ 

 

Aanleiding 
Leerlingen die voor de meivakantie door basisscholen bij School’s cool regio Nijmegen worden aangemeld, koppelen we aan een vrijwillige thuismentor om zo de overstap van de basisschool naar de middelbare school goed te laten verlopen. We voeren een intakegesprek met de leerlingen waarna ze worden gekoppeld aan een vrijwilliger die goed bij ze past. Het is ieder jaar weer een uitdaging om voor iedere leerling voor de zomervakantie een passende mentor te vinden.  
Om ze toch een eerste zetje in de rug te geven, willen we voor iedere leerling deze startbijeenkomst organiseren. In eerste instantie als pilot. Bij succes en voldoende financiering gaan we dit elk jaar herhalen. 

 

Welk probleem lost het op?  

Leerlingen staan voor een spannende stap: de overgang naar de brugklas. Niet iedere leerling krijgt de ondersteuning die hij/zij nodig heeft. Denk aan praktische zaken als het kopen van een agenda, boeken kaften, een gezonde lunch meenemen etc. Tijdens de startbijeenkomst geven we op een leuke manier aandacht aan deze thema’s.  

 

Doelstelling(en) van het project   

Iedere leerling die is aangemeld op een middelbare school weet wat hem/haar de eerste weken te wachten staat. Het maakt de overstap voor onzekere leerlingen een stuk gemakkelijker.  

Resultaten:

  • Leerlingen voorbereiden op het voortgezet onderwijs  
  • Binding leerling/ouders en School's cool regio Nijmegen 
  • Leerlingen die nog geen mentor hebben toch al een stuk begeleiding bieden   

 

Alles kost geld. Ook ‘Hoe overleef ik de brugklas?’ 
Als stichting zijn we daarom altijd blij met mensen en bedrijven die ons financieel ondersteunen. Wilt u meehelpen om ‘Hoe overleef ik de brugklas?’ mede mogelijk te maken? We zijn natuurlijk blij met elke donatie. 

U steunt ons nog beter met een bijdrage van € 300,-.  
Met dit bedrag kunnen we meerdere leerlingen goed voorbereiden op de spannende overstap naar de middelbare school. Dat maakt het verschil!  

 

Bij een bijdrage van € 300,- zetten we uw (bedrijfs-)naam en logo op onze website over deze activiteit. We vermelden u in onze sociale media als sponsor van ‘Hoe overleef ik de brugklas?’ en we taggen uw bedrijf bij alle posts over deze bijeenkomsten. Na afloop krijgt u persoonlijk bericht over de ervaring van enkele (anonieme) leerlingen. Hoe leuk is dat? Wil je ook iets bijdragen? stuur een mail naar info@schoolscoolnijmegen.nl