Soms loopt het even minder goed op school. Het is dan belangrijk dat je weer vat krijgt op je schoolwerk. Een mentor van School’s Cool kan jou helpen bij het maken van een plan van aanpak, het versterken van je studievaardigheden, en met jou op zoek gaan naar motivatie voor school. Ook bij het contact met klasgenoten en leerkrachten kan de mentor met jou meedenken. Alles wat met school te maken heeft kan besproken worden.

 

Belangrijk: een mentor wordt alleen ingezet als jij daarvoor ook gemotiveerd bent 


 

School’s Cool selecteert en begeleidt de mentoren. Zij zetten zich vrijwillig in.

Een mentor spreekt wekelijks op een vaste dag en tijd met je kind af. Deze afspraak vindt plaats op school of thuis (soms in overleg ergens anders als dat beter past).

Als ouder hou je de verantwoordelijkheid voor uw kind.

De mentor heeft regelmatig contact met je en kan met je meegaan naar ouderavonden, rapportgesprekken of andere afspraken op school. De mentor vraagt altijd eerst je toestemming voor overleg met klassenmentor of docenten.

Als je denkt dat een mentor iets voor je zoon/dochter zou kunnen betekenen, bespreek dit dan met de klassenmentor zodat hij/zij je kind kan aanmelden bij School's cool Nijmegen.

 

 

Als School's cool ook denkt dat een mentor voor je kind een goed idee is, nemen wij contact met je op voor een intakegesprek. School's cool bepaalt na het intakegesprek of er een passende mentor gekoppeld kan worden. 

Download hieronder de informatiefolder

Download
Flyer voor ouders en leerling 2023.pdf
Adobe Acrobat document 148.2 KB