Vrijwilliger worden

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

 

Nieuwe mentoren gezocht!

Als mentor van School's cool coach je wekelijks een leerling op het gebied van studievaardigheden, sociale vaardigheden en/of huiswerk. In overleg met de leerling plan je zelf de afspraken. Hierdoor heb je de flexibiliteit om de coaching te combineren met bijvoorbeeld een baan of studie. Bij het 12+-programma vindt de begeleiding plaats bij de leerling thuis en ben je ook aanspreekpunt voor de ouders. Bij het 14+programma spreek je meestal af op de school van de leerling.

 

Als vrijwilliger krijg je vooraf een korte introductietraining. Tijdens het traject krijg je begeleiding van een mentorcoach. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan naar het filmpje met mentoren en leerlingen aan het woord.

 

Waarom kiezen voor het mentorschap?

Als mentor maak jij het verschil! Mentor word je voor een leerling die wekelijks één tot anderhalf uur ondersteuning nodig heeft, gedurende 12 tot 18 maanden. Je bezoekt de leerling bij zijn ouder(s) thuis. Meestal is praktische hulp bij huiswerk, agendagebruik en huiswerkplanning een goede ingang om het gesprek op gang te brengen.

 

Je moet goed opgeleid zijn, geïnteresseerd zijn in de leeftijdsgroep van 10 tot 18 jaar en geduldig zijn. Belangrijk is (meestal) ook goede kennis van het Nederlands. 

 

Naast dat je hiermee direct een leerling helpt, help je ook jezelf! Je zult versteld staan hoeveel positieve impact het heeft op jouw eigen ontwikkeling; of je nu jong of oud bent.

 

Twee programma's:

    • de 12+ vrijwilliger start einde groep 8 en begeleidt de jongere tot de kerst in de 2e klas van het voortgezet onderwijs. Deze leerlingen zijn tussen de 11 en 13 jaar.
    • de 14+ vrijwilliger begeleidt een leerling die al in het voortgezet onderwijs zit. Deze leerlingen zijn meestal tussen de 13 en 17 jaar.

Meer informatie is terug te vinden in het 'Mentorboekje' hieronder. 

 


Download
Mentorboekje ScN.pdf
Adobe Acrobat document 2.5 MB