School's cool Nijmegen

Team van het eerste uur!

School's cool Nijmegen

Ontstaan en groei

 

 

In Nijmegen werd School’s Cool opgericht in voorjaar 2006 door  een oud-leraar en een jongerenwerker, naar een voorbeeld van Amsterdam. Basisscholen en ouders reageerden onmiddellijk enthousiast. Mentoren dienden zich aan en al snel waren twaalf toekomstige brugklassers gekoppeld aan een mentor. Ook in Nijmegen blijkt het een ijzersterk concept te zijn. De één-op-één relatie tussen mentor en kind en de wekelijkse begeleiding is effectief. In 2016 is dit middels een onderzoek door KBA ook vastgesteld.

 

Download
Rapportage rendement School 's cool Nijm
Adobe Acrobat document 1.2 MB

School's cool Nijmegen heeft in de loop der jaren regelmatig in de belangstelling gestaan. Artikelen en interviews in onder meer de Volkskrant en de Gelderlander en (radio)uitzendingen van omroep Gelderland en de NOS brachten het werk van School's cool verder onder de aandacht. Ook in wijk- en huis-aan-huisbladen wordt geregeld aandacht besteed aan School's cool Nijmegen. Veel mentoren vinden de weg naar School's cool via oproepen in deze media en sociale media.
In maart 2011 breidden we ons aanbod uit met het programma 14+, toen nog bekend onder de naam Future Click.

 

Voor leerlingen woonachtig in Wijchen is er sinds maart 2016 ook de mogelijkheid voor ondersteuning door de projecten van School's cool (12+ en 14+). Deze leerlingen gaan in Wijchen of elders naar het VO en kunnen ondersteuning krijgen van een mentor woonachtig in Wijchen.Vanaf januari 2017 is deze regiofunctie ook uitgebreid naar gemeente Lingewaard.
daar zijn voor de leerlingen woonachtig in deze gemeente mentoren binnen de programma's 12+ en 14+ beschikbaar.