School’s cool Nijmegen werd opgericht in het voorjaar van 2006 door een oud-leraar en een jongerenwerker, naar een voorbeeld uit Amsterdam. Basisscholen en ouders reageerden onmiddellijk enthousiast op dit initiatief. Ook mentoren waren snel gevonden en zo werden er voor de zomer van 2006, twaalf toekomstige brugklassers gekoppeld aan een mentor.

 

Nu vele jaren laten is het concept van School's cool ook in Nijmegen nog steeds populair en ijzersterk. De één-op-één relatie tussen mentor en kind en de wekelijkse begeleiding werkt en is bewezen effectief. In 2016 is dit middels een onderzoek door KBA Nijmegen  ook vastgesteld. Wil je hier meer over lezen, download dan het rapport in de bijlage.

 

Download
Rapportage rendement School 's cool Nijm
Adobe Acrobat document 1.2 MB

School's cool Nijmegen heeft in de loop der jaren regelmatig in de belangstelling gestaan. Artikelen en interviews in onder meer de Volkskrant en de Gelderlander en (radio)uitzendingen van omroep Gelderland en de NOS brachten het werk van School's cool verder onder de aandacht. Ook in wijk- en huis-aan-huisbladen wordt geregeld aandacht besteed aan School's cool Nijmegen. Veel mentoren vinden de weg naar School's cool via oproepen in de (sociale) media of via mond-op-mond reclame.

 

In maart 2011 breidden we ons aanbod uit met het programma 14+, toen nog bekend onder de naam Future Click. Voor leerlingen woonachtig in Wijchen is er sinds maart 2016 ook de mogelijkheid voor ondersteuning door de projecten van School's cool (12+ en 14+). Deze leerlingen gaan in Wijchen of elders naar het VO en kunnen ondersteuning krijgen van een mentor woonachtig in Wijchen. Vanaf januari 2017 is deze regiofunctie uitgebreid naar Lingewaard. Ook daar zij sinds een aantal jaren mentoren binnen de programma's 12+ en 14+ beschikbaar.