School's Cool programma 12-

 

Voor de leerling

 

Soms is het fijn als er iemand is die thuis met je mee kijkt als je extra moet oefenen voor rekenen of begrijpend lezen. Als je thuis een werkstuk moet maken of een spreekbeurt moet voorbereiden. Iemand die naar je luistert als je het lastig vindt om vrienden te maken in de klas of hulp nodig hebt om samen te kunnen werken aan een project op school. Vaak is je vader of moeder in de buurt, maar soms vinden ouders het lastig om je te helpen omdat ze zelf de rekensommen ooit anders geleerd hebben, ze druk zijn met het werk of met je zus die ook aandacht nodig heeft. Dan is het fijn als je een maatje hebt die je kan helpen.

 

Een mentor van School's Cool komt elke week één of anderhalf uur bij jou thuis, speciaal voor jou. Jullie oefenen samen het meegebrachte werk van school en als je iets niet snapt krijg je uitleg of tips om zelf het antwoord te vinden. Je kan samen oefenen voor een proefwerk of je kan samen kijken naar hoe je elke dag iets gaat leren zodat je aan het einde van de week alle leersstof voor het proefwerk kent. Zo leer je ook nog plannen. Je kunt je mentor altijd om advies vragen, bijvoorbeeld ook als je ruzie hebt op school of als je niet zo op je gemak bent in de klas. Je mentor kan ook samen met jou zoeken naar een leuke hobby of sport, want ook dat is belangrijk voor je schoolresultaten.
Kortom, een mentor is iemand bij wie je met alles wat met school te maken heeft terecht kunt. 


Voor de ouders

 

School’s Cool selecteert en begeleidt de thuismentoren. Zij zetten zich vrijwillig in. De mentor komt wekelijks op een vaste dag bij u thuis. Daardoor heeft u een rechtstreeks contact. U houdt de verantwoordelijkheid voor uw kind. Als u wilt kan de thuismentor u steunen in het contact met school. De mentor vraagt altijd eerst uw toestemming voor het overleggen met school. Goede resultaten zijn belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat uw kind goed in zijn of haar vel zit.
Als u denkt dat een mentor iets voor uw kind zou kunnen betekenen, bespreek dit dan met de leerkracht van school.
Belangrijk: alleen de school kan leerlingen voordragen.

Als School's Cool ook denkt dat een mentor uw kind kan helpen, nemen wij contact met u op voor een intakegesprek.

Voor de scholen

 

Als leerkracht of intern begeleider in het basisonderwijs kunt u leerlingen voordragen voor een mentor van School's Cool. Daarvoor kunt u gebruik maken van het voordrachtsformulier, klik hier.